ŠÉFKUCHÁR A MAJITEĽ SPOLOČNOSTI

Alexander Kocsis

Alexander Kocsis sa narodil v lone krásnej východoslovenskej prírody na maďarských hraniciach pri rieke Tisa v dedinke Malé Trakany. Ako to už na dedinách chodieva, bohaté kuchárske dedictvo starých mám je základom slovenskej a maďarskej gastronómie, a dedí sa z generácie na generáciu. Jeho mama, ktorá pracovala ako kuchárka v školskej jedálni ho už v útlom detstve tak inšpirovala, že chuť variť pre iných bola jeho jediná voľba. Rozvíjala v ňom prirodzený talent, až sa z neho stal študent. Po absolvovaní skúšky dospelosti nastúpil na základnú vojenskú službu.

Správny kuchár musí byť nie len dobrý ekonóm ale aj schopný viesť svoj tím. Jeho bohatá prax je plná odborných pozícií v gastronomickej oblasti. Slovenské a zahraničné hotely, reštaurácie, jedálne, cateringové služby ale aj súkromné spoločnosti či rôzne degustačné prezenty ho vždy privítali s otvorenou náručou a dali mu mnohé cenné skúsenosti.

Alexander Kocsis svoje remeslo ovláda zo všetkým čo ku nemu patrí. Gastronómia je jeho poslaním, koníčkom a vášňou. V jeho jedle je chuť, vôňa, láska, skúsenosti, odbornosť, ale aj skromnosť a tradícia.

Najdôležitejšia ingrediencia je láska.